Всякакви алтернативи за атомна централа на площадката в Белене са абсурдни.

...
Всякакви алтернативи за атомна централа на площадката в Белене са абсурдни.
Коментари Харесай

Румен Петков: Всякакви алтернативи за атомна централа на площадката в Белене са абсурдни

Всякакви алтернативи за атомна централа на площадката в Белене са неуместни. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ лидерът на АБВ Румен Петков по отношение на опцията планът АЕЦ „ Белене “ да не е в Белене. Според него дейностите на министър Петкова ще съсипят енергийната сигурност на България.
посочи, че с удара върху Белене министър Теменужка Петкова удря огромния шлем. „ Колкото по-бързо се измете, толкоз по-добре за енергетиката ни “, съобщи той.
 АБВ желаят оставката на енергийния министър АБВ желаят оставката на енергийния министър
За незабавна оставка на енергийния министър упорстват от АБВ. " Ако желаеме да спасим енергетиката и стопанската система, единственият потребен хо...
„ Първо, ние имаме вложени милиарди и то милиарди в най-съвременните и сигурните блокове. Второ имаме извънредно висока оценка на сигурността на плана, включително на площадката. Трето, имаме заявен инвеститорски интерес за плана „ Белене “. Четвърто, експертизата включително на последователи на зелената сила демонстрира, че нуклеарната сила е най-сигурната и най-безопасната. Нашият интерес от построяването на Белене е явен. Тези реактори не могат да бъдат преместени ей по този начин в Козлодуй, тъй като ще разгоним тези вложители и повече вложител няма да се появи. Един път лъга Станишев, в този момент лъже Борисов “, посочи още Румен Петков.

Той уточни, че разпъждайки тези вложители двата реактора се трансформират в купчина никому излишно желязо. „ Второ, след едно десетилетие най-много две ще би трябвало да затворим Козлодуй. Със затварянето на Козлодуй излизаме от клуба на нуклеарните страни и би трябвало да си дадем сметка, че мощностите, които имат Козлодуй не могат да бъдат сменени от друго с изключение на от нова нуклеарна мощ. Единственото, в което беше права министър Петкова е, че България се нуждае от нова нуклеарна мощост “, разяснява Румен Петков.

„ Преместването на площадката от Белене значи най-малко 10 години процедури и от там нататък пускане на процедура по привличане на вложител. Веднъж излъгахме, в този момент като излъжем петте най-големи в света, няма кой да се подведе по нас “, посочи още водачът на АБВ.

„ Тези безумни дейности са на Борисов, тъй като съм сигурен, че министър Петкова през вчерашния ден не й е хрумнало да разгласи, че може да не е на площадка Белене ей по този начин инцидентно. Това е разпоредено сигурно “, сподели още Петков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР